fallback

Инвестиционните фондове и работната сила ще са на фокус през седмицата

НСИ ще излезе с данни за дейността на библиотеки, кина, филмово производство, радио- и телевизионна програмна дейност, сценични изкуства и музеи през миналата година

09:43 | 20.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (20 май) Българската народна банка ще обяви данни, свързани с дейността на инвестиционните фондове през първото тримесечие на тази година.

Във вторник (21 май) Националният статистически институт ще публикува информация с наблюдение на работната сила през първото тримесечие на 2024 г. 

В сряда (22 май) статистиката ще даде данни за смъртността за периода 2021 - 2023 г.

В четвъртък  (23 май) от НСИ ще разберем как се представила културата с дейността на библиотеки, кина, филмово производство, радио- и телевизионна програмна дейност, сценични изкуства и музеи през миналата година.

От статистиката ще научим какви са разходите за придобиване на дълготрайни материални активи през първото тримесечие на тази година.

В петък (24 май) Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, както и на славянската книжовност е официален празник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:44 | 20.05.24 г.
fallback
Още от Икономика и макроданни виж още