fallback

Лихвената статистика и брутният външен дълг ще са на фокус през седмицата

НСИ ще обяви данни за цени на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през октомври

09:00 | 27.11.23 г.

И през тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (27 ноември) Националният статистически институт ще обяви данни за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България  през октомври.         

Българската народна банка ще публикува данни за лихвената статистика през миналия месец.

За вторник (28 ноември) няма обявени събития.

В сряда (29 ноември) БНБ ще информира какъв е брутният външен дълг през септември.

От статистиката ще разберем какво е производството и доставките на енергийни продукти през септември.        

От НСИ ще научим какви са бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през ноември.

В четвъртък (30 ноември) централната банка ще разпространи данни за дейността на банковата система през октомври.

НСИ ще публикува окончателни данни за миналата година на заетостта и разходите за труд. Статистиката ще съобщи и какви са цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през октомври 2023 г.        

Ще излязат окончателни данни за 2022 г. за дейността на всички сектори на нефинансовите предприятия.

НСИ ще обяви окончателни данни за миналата година за промишлени продукти в натурално изражение по номенклатура ПРОДПРОМ 2022.

Статистиката ще публикува окончателни данни за 2022 г. за преки чуждестранни инвестиции, разходи за придобиване на дълготрайни материални активи, информация за възникнали бедствия, аварии, инциденти и кризи.

От НСИ ще съобщят какви са приходите от дейността на строителните предприятия по видове строителство, продажбите на едро и дребно по групи стоки. Ще станат известни данни за миналата година за търговски обекти за продажби на дребно, за пенсионни дружества и фондове, за специализирани инвестиционни предприятия, за предприятия с нестопанска цел, за застрахователни и презастрахователни предприятия, както и статистика на фамилния бизнес.

В петък (1 декември) от НСИ ще научим какви са цените на производител в услугите през третото тримесечие на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:01 | 27.11.23 г.
fallback
Още от Икономика и макроданни виж още