fallback

Арестуваха бизнесмен за неплатени данъци за 300 хил. лв.

45-годишният Стоян Стоянов е разследван за данъчни престъпления и пране на пари

16:01 | 19.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на Стоян Стоянов от Велики Преслав, разследван за данъчни престъпления и пране на пари, извършени през последните шест години, съобщиха от пресслужбата на съдебната институция.

Въззивната инстанция потвърди определение на Шуменския окръжен съд от 8 май тази година, с което търговецът е бил задържан под стража.

45-годишният бизнесмен Стоянов е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за две тежки престъпления. Търговецът избегнал плащането на данъчни задължения в големи размери от 2006 г. до април 2010 г. Според разследващите около 300 хил. лева са неплатените данъци от продажби, реализирани през посочения период от двете му фирми, регистрирани във Велики Преслав и в село Пристое.

В хода на следствените действия са извършени множество експертизи, които установили, че стойността на недвижимите имоти и вещи на Стоянов, придобити от 2004 до 2009 година, надвишава придобитите и декларирани от него доходи с около 314 хил. лева. Произходът на тези средства не е деклариран и ще бъде изясняван в хода на досъдебното производство.

Определението на Апелативния съд във Варна не подлежи на обжалване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:16 | 09.09.22 г.
fallback