fallback

Днес отварят ценовите оферти за Лот 3 на АМ Тракия

Цената за Лот 2 беше 2,2 млн. евро/км., предстои да сравним дали тя е била ниска или висока

08:57 | 19.05.10 г.

Днес в 12:30 ще бъдат отворени ценовите предложения за изграждането на Лот 3 от магистрала Тракия (от Нова Загора до Ямбол). Кандидатите са 11, като Трейс груп холд, строителят на лотовете 1 и 2, не участва, а сред борсовите дружества участва Холдинг Пътища (чрез Сдружение Тракия 3).

Investor.bg ще отразява търга в реално време, както при отварянето на офертите за Лот 2.

Интерес днес ще представлява не само победителят, но и най-вече цената за изграждането, която ще даде възможност за анализ на предишния търг (за Лот 2), спечелен от Обединение магистрали Трейс при цена от 2,2 млн. евро на кв. км.

Ако цената на Лот 3 е по-висока, ще се окаже, че Трейс наистина е поискал ниска цена (138 млн. лв. за целия участък от Стара до Нова Загора, спрямо втория в класирането поискал 248 млн. лв., или със 110 млн. лв. повече) и така е пропусната печалба.

Новото в търга за Лот 3 на магистрала Тракия, е че държавата ще поеме риска за геоложките проучвания и неотразена техническа инфраструктура, за разлика от Лот 2, където изпълнителят носи целия риск, и само поради тази причина, при равни други условия, би трябвало цената за Лот 3 на километър да е по-ниска.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:20 | 14.09.22 г.
fallback