fallback

Цената и изпълнителят на Лот 3 от АМ Тракия на фокус през седмицата

БНБ ще оповести данните за платежния баланс през март

08:13 | 17.05.10 г.

В понеделник (17 май) БНБ ще оповести данни за платежния баланс през март, като те включват салдото по текущата сметка, салдото по услугите, вноса, износа, трансферите, заемите и депозитите на чужденци. През февруари текущата сметка излезе на плюс за първи път през този месец от 1997 г. насам. Традиционно текущата сметка е положителна само през юли, август и септември, когато летният туристически сезон формира силно положително салдо по услугите.

Също в понеделник НСИ ще оповести данни за средствата за подслон и местата за настаняване през първото тримесечие на 2010 г.

Във вторник (18 май) БНБ ще оповести данни за лизинговите дружества през първото тримесечие на 2010 г. Същият ден ще се проведат и общи събрания на Лесопласт АД, Холдинг Света София АД и Богатска.Ком АД.

В сряда (19 май) в 12:30 ще бъдат отворени ценовите предложения за изграждането на Лот 3 от магистрала Тракия (от Нова Загора до Ямбол). Кандидатите са 11, като Трейс груп холд, строителят на лотовете 1 и 2, не участва, а сред борсовите дружества участва Холдинг Пътища (чрез Сдружение Тракия 3).

Интерес ще представлява не само победителят, но и най-вече цената за изграждането, която ще даде храна за анализ на предишния търг (за Лот 2), спечелен от Обединение магистрали Трейс при цена от 2,2 млн. евро на кв. км. Ако цената на Лот 3 е по-висока, ще се окаже, че Трейс наистина е поискал ниска цена (138 млн. лв. за целия участък от Стара до Нова Загора, спрямо втория в класирането поискал 248 млн. лв., или със 110 млн. лв. повече) и е пропуснал печалба.

Новото в търга за Лот 3 на магистрала Тракия, е че държавата ще поеме риска за геоложките проучвания и неотразена техническа инфраструктура, за разлика от Лот 2, където изпълнителят носи целия риск, и само поради тази причина, при равни други условия, би трябвало цената за Лот 3 на километър да е по-ниска.

Също на 19 май БНБ ще оповести данни за дружествата специализирани в кредитиране, а НСИ ще публикува цените на производител в селското стопанство през първото тримесечие. За сряда е насрочено и общо събрание на Складова техника АД.

В четвъртък (20 май) НСИ ще оповести броя на издадените разрешителни за строеж на нови сгради през първото тримесечие на 2010 г. За този ден са насрочени общи събрания на Българска захар АД и Мак АД.

За петък (21 май) са насрочени общи събрания на акционерите в Гранд хотел Варна АД, Полиграфия АД, Биовет АД и Стоманени профили АД.

За неделя (23 май) е насрочено общо събрание на акционерите в Руен холдинг АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:24 | 03.09.22 г.
fallback