fallback

Закриват Агенцията по хидромелиорации

Предвижда се имуществото, архивите, както и неуредените задължения и вземания на закритата агенция да преминат към Министерството на земеделието и храните

14:44 | 12.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството реши Изпълнителната агенция по хидромелиорации да бъде закрита, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Щатът на агенцията е от 84 служители. Това се прави в изпълнение на мерките за оптимизация на числеността на персонала и звената, представляващи органите на държавна власт.

Предвижда се имуществото, архивите, както и неуредените задължения и вземания на закритата агенция да преминат към Министерството на земеделието и храните. За изпълнение на досегашните функции на агенцията в Устройствения правилник на Министерството на земеделието и храните се създава дирекция „Хидромелиорации", а числеността на 28-те областни дирекции „Земеделие" се увеличава с 9 щата.

Чрез промяна в Устройствения правилник на Земеделското министерство се закрива дирекция „Счетоводство" и функциите й преминават към дирекция „Финансово управление и бюджет".

В резултат на структурните промени се променя числеността на персонала в Министерството на земеделието и храните от 531 на 546 човека.

Министерски съвет прие и Устройствен правилник на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, с който се извършва преструктуриране на дирекции и актуализиране на функциите им, така че числеността на персонала на агенцията се съкращава с 41 щата до 299 човека.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:14 | 02.09.22 г.
fallback