fallback

Одитът увеличи консолидираната печалба на Трейс за 2009 със 7%

Дружеството ще продължи да работи за спечелване на нови проекти по оперативните програми Регионално развитие, Транспорт и Околна среда

17:38 | 04.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Консолидираната печалба на Трейс Груп Холд АД за 2009 е в размер на 10,365 млн. лв., показва годишният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Това е с 685 хил. лв. повече (или 7,1%) от цифрата в неодитираният отчет на холдинга за миналата година.

Инвестициите в дълготрайни материални активи (ДМА) през миналата година са в размер на 18 млн. лв., основно в пътностроителната дейност. През настоящата година, предвид естеството на дейността, те ще бъдат предимно за транспортни средства, се казва в годишния доклад за дейността на дружеството.

Компанията е удължила амортизационните срокове на машините и оборудването, закупени след 2005, от 10 на 15 години, а за асфалтосмесителните и трошачно-сортировъчните инсталации – на 20 години.

През 2010 дружеството ще продължи да работи за спечелване на нови проекти по оперативните програми Регионално развитие, Транспорт и Околна среда, финансирани от фондовете на Европейския съюз, а така също и на общински проекти, се казва още в доклада

Към края на 2009 персоналът на холдинга наброява 1 098 души.

Вчера бе направена първата копка на строителството на лот 2 от автомагистрала Тракия, конкурсът за чието изпълнение бе спечелен от обединение Магистрали Трейс с водещ партньор Трейс Груп Холд. 

През миналата седмица Трейс Груп отпадна от търга за рехабилитация на жп. линията Пловдив-Бургас и не подаде оферта за изграждането на Лот 3 на Магистрала Тракия, което породи различни дискусии защо.

В днешната търговия на БФБ акциите на Трейс поскъпнаха с 1,4% до ниво от 62,99 лв., което представлява понижение от 0,4% от началото на годината и ръст от 23% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 138,6 млн. лв.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:56 | 02.09.22 г.
fallback