fallback

ДКЕВР: ЕРП-тата харчили нецелесъобразно

Досега дружествата са изпълнили инвестиционните си програми в различна степен - едно я е преизпълнило с 10-15%, друго я е изпълнило на 100%, а трето – 60%

15:18 | 04.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

По първоначални данни от проверките, правени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на инвестиционните програми на трите електроразпределителните предприятия (ЕРП-та) – ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН, има извършени нецелесъобразни харчове. Това съобщи днес зам.-председателят на ДКЕВР Валентин Кирчев.

По думите му, ако не са правени разходи за мрежите и за съоръженията, а в същия момент е закупена скъпа техника, то това е нецелесъобразно харчене на парите, които идват от цените на електроенергията.

Кирчев уточни, че извършваните в момента проверки са съвместно с ДАНС и НАП и са за предоставяне на услуги на външни фирми и за изпълнение на инвестиционно-ремонтните програми на дружествата.

„Има неща, които вероятно ще се окажат не съвсем наред относно целесъобразността на едни или други харчове, а освен това проверяващите имат притеснения и относно външните услуги“, посочи зам.-шефът на ДКЕВР, цитира от БТА.

Досега дружествата са изпълнили инвестиционните си програми в различна степен - едно от дружествата я е преизпълнило с 10-15%, друго я е изпълнило на 100%, а трето – 60%, посочи Кирчев, без да уточнява имената на ЕРП-та.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:46 | 04.09.22 г.
fallback