fallback

Лихвата по облигациите на Етап-Адресс се вдига от 7,325% на 9%

Дружеството ще може да погасява предсрочно част или цялата главница на облигационния заем

10:27 | 30.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Етап-Адресс АД ще преструктурира облигационната си емисия на насроченото за 3 май Общо събрание на облигационерите, става ясно от уведомление на дружеството, публикувано чрез БФБ.

На събранието, свикано от довереника на облигационерите - Обединена Българска Банка АД, ще се гласува за повишаване на фиксираната лихва по емисията от 7,325% на 9%.

За сметка на това емитентът ще има право да погасява предсрочно част или цялата главница на облигационния заем (без заплащане на такса и след 30-дневно предизвестие).

До окончателното изплащане на заема емитентът няма да има право да реализира нови инвестиционни проекти, различни от започнатите към датата на Общото събрание, както и да разпределя дивиденти.

Той също така няма да може да се преобразува, да придобива части от други дружества или да регистрира такива.

Емисията на Етап-Адресс в размер на 5 млн. лв. бе издадена на 8 май 2006 и падежира на 8 май 2011, а лихвата се плаща на всеки шест месеца. До момента е погасена една четвърт от емисията, като номиналът на облигациите е 750 лв.

Продажбите на дружеството се увеличиха с 14% на годишна база през първото тримесечие на тази година до 1,82 млн. лв., но бе отчетена загуба от 115 хил. лв.

През миналата година приходите от продажби на Етап Адрес намаляха с 9% до 9,9 млн. лв., а нетната печалба се повиши с 32% до 104 хил. лв.

Основните приходи на Етап-Адресс са от транспортни услуги и от продажба на минералната вода Ком, бутилирана от дружеството.

Компанията притежава 37,5% от Централна автогара АД, както и концесията върху морски плаж „Китен – юг“.

Последната сделка с облигациите на Етап-Адресс на БФБ е от 6 април на цена 92,4% от номинала. 

Свързани компании:

Етап - Адресс АД(9JIA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:24 | 30.04.10 г.
fallback