fallback

Тодоров АД удвоява загубата си за първото тримесечие

Приходите от продажби на дружеството спадат с 36% на годишна база

12:14 | 29.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Тодоров АД отчита неконсолидирана загуба от 137 хил. лв. за първото тримесечие на 2010, показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

За същия период на миналата година бе регистрирана загуба от 61 хил. лв. или близо два пъти по-малка.

Неконсолидираните приходи от продажби на Тодоров спадат с 36% на годишна база за тримесечието до 206 хил. лв.

На консолидирана база приходите от продажба на продукция през миналата година намаляха с 25% до 1,732 млн. лв., като бе отчетена загуба от 304 хил. лв. при отрицателен резултат от 172 хил. лв. за 2008.

Основният пазар на Тодоров АД е пазарът на вино и по–специално на висококачествено бутиково вино в България, който е силно зависим от общото ниво на икономическа активност и потребление в страната.

Износът през първото тримесечие на годината е за 9 хил. лв., а в края на същия период на 2009 е бил 13 хил. лв., се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Износът се реализира в страни като Дания, Холандия, Словения, Австрия, както и на традиционните пазари в САЩ и Германия.

Дружеството се стреми да позиционира своите продажби на вино в средния и висок ценови сегмент, които потенциално са едни от най–засегнатите при неблагоприятни условия, се казва още в доклада.

Последната сделка с акциите на Тодоров на БФБ е от 28 април на цена 0,39 лв., което представлява спад от 13% от началото на годината и понижение от 2,5% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 1,3 млн. лв.

Свързани компании:

Тодоров АД(TDRF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:29 | 13.09.22 г.
fallback