fallback

Предлагат Нели Нешева за шеф на НЗОК

Предвижда се утре кандидатурата на Нешева да бъде гласувана от парламента

17:51 | 27.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Парламентарната група на ГЕРБ предлага Нели Нешева за директор на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) и днес предложението е внесено от съпредседателите на парламентарната група Искра Фидосова и Красимир Велчев. Предвижда се то да бъде гласувано утре по време на заседанието на Народното събрание, съобщи БТА.

От парламентарната група съобщиха, че след като Нешева е била представена пред депутатите от ГЕРБ днес, предстои представянето й и пред останалите парламентарни групи, подкрепящи ГЕРБ.

Нели Нешева в момента е главен секретар на Министерството на здравеопазването. От 2008 до 2009 година е била директор на дирекция „Здравеопазване" в Столичната община, а преди това е работила във фармацевтични компании. Била е и акушер-генеколог в „Трета АГ болница - София", както и лекар-ординатор в Трета градска болница в София и в районната болница в Ботевград.

Член е на сдружението „ГЕРБ" от 2006 г., както и учредител на партията ГЕРБ. 

Миналата седмица предишната директорака на НЗОК Жени Начева, която заемаше този пост по-малко от три месеца, депозира оставката си. Преди тава Начева беше отстранена временно от прокуратурата, след като й бяха повдигнати две обвинения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:13 | 14.09.22 г.
fallback