fallback

Кандидатите за Лот 3 на Тракия са 11, Трейс не участва

Министър Плевнелиев очаква догодина да започне строителството и на магистралата до Ниш

13:08 | 27.04.10 г.

Общо 11 оферти са подадени за строителството на Лот 3 от Магистрала 3 (от Нова Загора до Ямбол), заяви министър Росен Плевнелиев при отварянето на техническите предложение към офертите. "По наша информация Трейс не е подал оферта", заяви министърът.

Общо са закупени 47 документации.

Подалите оферти са:

- Конструктор (Хърватска) – Балканстрой;

- Азеркорпу - Баку;

- Алпине - Австрия;

- Консорциум Български автомагистрали Лот 3 - (Главболгарстрой - Автомагистрали Черно море);

- Сдружение Тракия 3 -Холдинг Пътища – Галчев холдинг;

- Рубау  (Испания) - Пътстрой;

- Актор - Гърция;

- Терна (Гърция) - Сиенит (България);

- Щрабаг - Австрия;

- Догуш - Турция;

- ДВ Тракия Лот 3 ХСС- КБ - ГП ДЗЗД.

Подали оферти са 2 гръцки, 2 австрийски, по 1 хърватска, турска и азербейджанска и 5 консорциума с участие на български фирми.

Очакванията са ценовите предложения да бъдат отворени до 27 май 2010 г., а първа копка да се направи до 1 август, ако има жалби и до юли ако няма, сподели министъра.

След като се уверихме, че сръбската страна има ресурс и започва отчуждителни процедури по строежа на магистрала от Ниш до Калотина, ще се задействаме и ние, коментира Плевнелиев посещението на премиера Борисов в Белград.

"Отсечката е общо 64 км, от които 48 км от Околовръстното на София до Калотина. В участъка София-Драгоман, ще ни бъде доста по-лесно. В понеделник стартираме работна група със Столична община. Трябва да имаме проект до края на годината. Ще имам срещи с Европейската комисия, за да го представя, като проект, който да бъде част от оперативна програма Транспорт", каза министърът.

Столична община се ангажира до октомври да има проект за отсечка Северна скоростна тангента (16 км). Очаквам до средата на 2011 г. да започне строителството. Голямата новина е желанието на двете страни да напреднат по проекта за премахването на тази тапа, допълни той.

Лот 2 бе спечелен от Обединение Магистрали Трейс, като първа копка ще бъде направена в понеделник (3 май 2010 г.).

Новото в търга за Лот 3 на магистрала Тракия, е че държавата ще поеме риска за геоложките проучвания и неотразена техническа инфраструктура.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Балканстрой АД - Разлог - в несъстоятелност(A32A)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:02 | 08.09.22 г.
fallback