fallback

Преглед на печата за 23 април

08:13 | 23.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Главни редактори искат да се разкрият парите на държавните фирми в банките в. Дневник

Главните редактори на най-големите печатни медии в България са изпратили питане до финансовия министър Симеон Дянков в кои банки са сложени на депозит свободните средства на държавни предприятия, каква е сумата на влог на всяко дружество, кога и как се извършва наблюдението на средствата. Това съобщиха от Съюза на издателите.

Те посочват, че питането им е "във връзка със задълбочаване на икономическата криза и необходимостта от оптимално и прозрачно управление на средствата на данъкоплатците в предприятията, които са преобладаващо държавна и общинска собственост". Основанието за искането е Законът за достъп до обществена информация. Молбата е тази информация да бъде предоставена в "най-кратки срокове".

В небанковия финансов сектор предстои пълна проверка на капиталите в. Дневник

Промени в закона за Комисията за финансов надзор (КФН) предвиждат съществени промени в работата на регулатора на небанковия финансов сектор. Приемането на проекта, подписан от народни представители от ГЕРБ, СДС и "Атака", ще означава и смяната на всички членове на КФН. Разглеждането на закона, внесен от зам.-председателя на икономическата комисия Стоян Мавродиев (ГЕРБ), зависи от работата по данъчните закони. (...)

Най-съществената промяна в закона предвижда пълни проверки на произхода на капиталите в целия небанков финансов сектор. Промените се правят чрез Закона за КФН и ще засегнат почти всички нормативни актове, по които комисията работи, и всички сектори, които надзирава – капиталов пазар, застраховане, здравно и пенсионно осигуряване.

Морските свлачища заплашват туристическия сезон с провал в. Сега

За първи път от много години по укрепването на морските свлачища няма да се работи и това поставя пред риск този и следващия туристически сезон. Това се разбра от изявления на регионалния министър Росен Плевнелиев и варенската областна управа. Вчера министърът обяви, че поради липса на пари укрепителни ремонти тази година няма да има. Преди дни пък варненският губернатор Данчо Симеонов алармира, че само край Варна има 104 свлачища, 10 от които са тръгнали тази зима. Те са засегнали 40 километра от брега. 13 млн. лв. са нужни и за възстановяване на пораженията по варненския бряг, нанесени от мартенския щорм, но и тези пари няма да бъдат осигурени.

Удължиха срока за Дунав мост 2 в. Стандарт

Европейската комисия удължи срока за завършване на Дунав мост 2 и на още шест екопроекта по ИСПА, предаде БНР. "Спасеното" финансиране е 227 млн. евро. Проектите трябваше да приключат до края на годината. Отсрочката за моста при Видин-Калафат е 2 години. За него ЕК ни дава 70 млн. евро. До края на 2011 г. трябва да бъдат усвоени 44 млн. евро по ИСПА за ВиК мрежата и пречистване водите на София. Дотогава трябва да бъдат завършени и сероочистващите инсталации на V и VI блок на ТЕЦ "Марица-изток 2" и водните проекти на Сливен, Русе и Кюстендил.

Депутатите подкрепят тавана на цените за такситата в. Сега

Предложението всяка община да въведе горна граница на цените на таксиметровите услуги ще бъде одобрено от комисията по транспорт в парламента. Това съобщи вчера председателят й Иван Вълков. Вчера комисията прие на първо четене част от текстовете на промените в Закона за автомобилните превози, с които се въвежда правилото.

Правят канализация в Бояна и Симеоново в. Новинар

2010 г. е най-ключова за развитието на канализацията на София, заяви зам.-кметът на столицата Ирина Савина. Канализация ще бъде направена във вилни зони Бояна и Симеоново, а в Кръстова вада-Изток ще се изработва колектор, който ще отвежда водите на Драгалевци. През 2010 г. ще се работи по вътрешноквартална мрежа в Горубляне, "Триъгълника" и "Илиенци". Савина уточни, че през летните месеци ще има промяна на движението в София заради рехабилитация на водопроводи.

Зам.-кметът уточни, че предстои да бъдат подадени четири проекта по оперативна програма "Околна среда". Тя обеща през 2012 г. да няма райони в София, където да не е започнало изграждането на канализация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:44 | 10.09.22 г.
fallback