fallback

Анна-Мария Борисова вече е министър на здравеопазването

„Не искам само да говорим, а да работим“, каза Борисова в парламента

11:20 | 21.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Новият министър на здравеопазването Анна-Мария Борисова положи клетва пред Народното събрание, след като депутатите одобриха кандидатурата й за поста и освободиха от него Божидар Нанев.

„За“ Борисова гласуваха 148 народни представители, „против“ бяха 53-ма, а двама - „въздържали се“.

Считам, че квалификацията и професионалният опит са сериозна предпоставка за одобряване на кандидатурата на Анна-Мария Борисова, каза премиерът Бойко Борисов при представяне на номинацията за персонални промени в кабинета.

Кандидатурата бе подкрепена от ГЕРБ, „Синята коалиция“ и „Атака“.

ДПС, „Коалиция за България“ и независимите народни представители, избрани с листата на РЗС, не дадоха гласовете си за Анна-Мария Борисова.

Оставете ме да работя, заяви от парламентарната трибуна Анна-Мария Борисова, преди да бъде гласувана от депутатите номинацията й за министър на здравеопазването.

В отговор на критики от опозицията, че не е отговорила на повдигнатите към нея въпроси по време на обсъждането на кандидатурата й, Борисова заяви, че много добре е запозната с процедурата и не е била длъжна да отговаря. „Не искам само да говорим, а да работим“, посочи тя.

Борисова благодари за „толкова хубавите думи, които са характеризирали нейната личност, и отляво, и отдясно“.

Тя бе предложена за здравен министър, след като Божидар Нанев подаде оставка от поста след повдигнати обвинения срещу него за сключване на неизгодни договори, донесли щети за 2,45 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:19 | 10.09.22 г.
fallback