fallback

Георги Гергов хвърли ръкавицата на министър Трайков

Интересен е фактът, че панаирът е поредното търговско дружество, от което се прави политика, коментира Гергов

16:23 | 20.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

„Надявам се министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков да съзнава всички последствия от изявленията и действията си и да бъде готов да поеме всички негативи от тях“.

Тези думи на пловдивския бизнесмен Георги Гергов идват само ден, след като Трайков обяви, че внася иск в Окръжния съд в Града под тепетата, за да си върне държавата мажоритарната собственост и пълния контрол над Международния панаир в Пловдив.

„Ако има спор, той ще се реши в съда. Кому обаче са нужни изявленията на министъра“, пита Гергов и изразява недоумение защо е нужно всяка искова молба да се оповестява публично, съобщава Dnes.bg.

„Интересен е фактът, че панаирът е поредното търговско дружество, от което се прави политика, вместо държавата като собственик на акции да е заинтересована от неговото развитие“, казва в декларация до медиите мажоритарният собственик на дружеството Георги Гергов.

В писмото си бизнесменът коментира и финансовите резултати от дейността си.

Подчертава, че всички имоти, които управлява чрез смесеното с общината дружество „Пълдин туринвест“, а именно къщи в Стария град, два ресторантски комплекса и парк-хотел „Санкт Петербург“, са в отлично състояние и носят печалби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:45 | 10.09.22 г.
fallback