fallback

Отписаха Балкан от публичност, търговията на БФБ вероятно спира утре

Към 13:40 ч. днес в системата на борсата има над 10 оферти продава за акции на Балкан АД

14:57 | 20.04.10 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) отписа Балкан АД Ловеч от публичния регистър. Това стана, след като към акционерите на дружеството беше отправено търгово предложение при цена от 11,57 лв. за акция от основния акционер Напредък холдинг. Впоследствие се състоя и Общо събрание на акционерите, което гласува за отписването.

Десетки акционери в дружеството ще трябва да търгуват книжата си извънборсово и да търсят купувач „на гише“ по посредниците или чрез темата „Котировки и коментари за непублични дружества“ в Investor.bg.

Към 13:40 ч. в търговската система на БФБ-София има над 10 оферти продава на цени между 8 лв. и 11,57 лв. за акция за общо 372 акции. Вероятно има и други оферти продава, но в момента се виждат само първите 10 ценови нива.

От БФБ-София уточниха за Investor.bg, че ще спрат търговията с дружеството веднага след като разберат за решението на КФН, което вече е факт и вероятно от утре акциите на Балкан АД няма да се търгуват. Официалното делистване ще бъде оповестено чрез уеб страницата на борсата.

В последните 12 месеца акциите на Балкан АД Ловеч поевтиняват с 0,2% до 5 лв. за акция, след като пропуснали да продадат на цена от 11,57 лв. по време на търговото предложение направиха това на по-ниски цени.

Свързани компании:

Балкан АД-Ловеч(4BN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:00 | 08.09.22 г.
fallback