fallback

Испанската „Електра“ ще строи вятърен парк от 100 MW в Централна България

За вятърния парк компанията е закупила наскоро 5000 дка земя

12:44 | 19.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Испанската компания „Електра” възнамерява да започне изграждането в Централна България на вятърен парк за производство на електроенергия с мощност от 100 MW, съобщиха от компанията. За целта компанията е закупила наскоро 5000 дка земя. 

Испанският енергиен холдинг Електра стартира дейност в България преди около половин година. В края на 2009 г. ръководството на компанията обяви намеренията си за строителство и продобиване в България на мощности за производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), най-вече вятърни централи, на обща стойност до около 650 млн. евро. Планира се вложенията да бъдат направени през следващите четири години.

Сега изпълнителният директор на компанията Хосе Лейва потвърждава, че се придържат към програмата за инвестиции в страната въпреки икономическата криза.

До момента холдингът „Електра” има участие в няколко проекта в България, които се изграждат (или това предстои): вятърни паркове в Южна България с обща инсталирана мощност 480 MW, завод за биогориво с капацитет 30 хил. т годишно, две инсталации за производство на ток от биомаса с обща мощност 19 MW.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:59 | 14.09.22 г.
fallback