fallback

Холдинг Пътища с малка обществена поръчка в Община Шумен

Холдингът ще укрепва панорамния път към паметника „Създатели на Българската държава”

18:06 | 16.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Холдинг Пътища АД сключи с Община Шумен договор за възлагане на малка обществена поръчка, съобщиха от холдинга чрез Бюлетин Investor.bg.

Става въпрос за укрепване на срутище по панорамния път от град Шумен към туристическия комплекс „Създатели на Българската държава”.

Обектът се финансира по оперативна програма „Регионално развитие”, а стойността на договора между Община Шумен и Холдинг Пътища е на стойност 654 410 лева без ДДС.

От началото на годината холдингът сключи договор на стойност 4,4 млн. лв. за поддържане на републикански пътища в региона на Ботевград, поднови договорите за поддръжка в Бургас, Айтос и Поморие за 14,9 млн. лв. и сключи договор на стойност 15,5 млн. евро за изпълнение на обществена поръчка в партньорство с ВиК София 2009.

В началото на тази седмица на извънредно Общо събрание на дружеството акционерите на Холдинг Пътища гласуваха за преминаване към едностепенна система на управление.

Холдингът приключи 2009 с 31 хил. лв. консолидирана печалба, а наскоро одитът увеличи неконсолидирания резултат на дружеството за 2009 до 926 хил. лв. спрямо загуба от 3,83 млн. лв. в неодитирания отчет.

Акциите на Холдинг Пътища приключиха седмичната търговия на БФБ със спад от 1,8% до цена от 2,22 лв., което представлява спад от 2,8% от началото на годината и понижение от 0,9% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 68,1 млн. лв.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:10 | 14.09.22 г.
fallback