fallback

Синята коалиция иска от Дянков да им се извини

„Техните обръчи и кръгове“ по адрес на сините в изказване на финансовия министър събуди недоволството на десните

12:43 | 15.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Синята коалиция поиска публично извинение от вицепремиера Симеон Дянков, ако няма факти и конкретни имена, с които да докаже изказването си от сряда в пленарната зала на Народното събрание. Искането е заявено в писмо до вицепремиера от съпредседателите на Синята коалиция Иван Костов и Мартин Димитров.

При откриването на пролетната сесия на Народното събрание Дянков заяви от трибуната: „И отляво чувам, вече и отдясно ни упрекнаха, защо не сме изплатили всичките дължими пари на, разбира се, техни обръчи и кръгове, като сме влезли на власт“, се отбелязва в писмото.

Костов и Димитров настояват Симеон Дянков да посочи кога, къде и кой представител на Синята коалиция е поискал веднага задълженията да бъдат изплатени и кои са фирмите, които министърът включва в „техните обръчи и кръгове“.

Лидерът на ДСБ Иван Костов казва, че идеята на коалицията е да бъде съставен регистър на фирмите, към които държавата има задължения и срокове за разплащане. Ние сме единствената парламентарна формация, която подкрепя личните реформаторски усилия на Симеон Дянков, заявява Костов.

Вицепремиерът би трябвало да отговори на писмото, добавя той.

От Синята коалиция отдават изказването на финансовия министър на „емоции и изхвърляне“.

Председателят на СДС Мартин Димитров пък призова, ако положението в страната е по-тежко, отколкото на война - по думите на премиера - да се вземат мерки, да се чуят предложенията на Синята коалиция и да се потърси консенсус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:33 | 05.09.22 г.
fallback