fallback

Нове Холдинг остава в ръководството на Холдинг Пътища

Пътният холдинг премина към едностепенна система на управление

15:05 | 12.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на Холдинг Пътища АД са гласували за преминаване към едностепенна система на управление, се казва в прессъобщение на дружеството.

На извънредно Общо събрание на компанията, проведено по-рано днес, е избран Съвет на директорите (СД) в състав Орлин Хаджиянков, Йоана Чолакова и Нове-АД-Холдинг.

В поканата за събранието, разпространена преди месец, бе посочено, че вместо Нове-АД-Холдинг за член на СД ще бъде предложен Иван Иванов.

Промяната в структурата на управление е продиктувана от желанието на мениджмънта на компанията да оптимизира разходите и да улесни оперативната дейност в управлението, се казва още в прессъобщението.

Холдингът приключи 2009 с 31 хил. лв. консолидирана печалба, а наскоро одитът увеличи неконсолидирания резултат на дружеството за 2009 до 926 хил. лв. спрямо загуба от 3,83 млн. лв. в неодитирания отчет.

Акциите на Холдинг Пътища приключиха днешната търговия на БФБ на цена 2,3 лв., което представлява повишение от 0,7% от началото на годината и ръст от 2,9% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 70,5 млн. лв.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:38 | 11.09.22 г.
fallback