fallback

Държавата ще насърчава „зелените“ инвестиции

Подкрепа се планира и за вложенията във високотехнологични и творчески дейности

13:10 | 12.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Държавата ще насърчава инвестициите в нисковъглеродните зелени дейности в строителството, земеделието и промишлеността, във високотехнологични и развойни дейности, както и в производства, свързани с логистика и културно-творческите дейности като филмопроизводство.

Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по време на инвестиционен форум. Той посочи, че тези дейности ще бъдат насърчавани наред с традиционните, без да дава повече подробности.

Подобряването на образованието и на инфраструктурата на страната според министъра са базовите предпоставки, които биха позволили на най-обещаващите компании да демонстрират своя потенциал.

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик заяви, че България е много привлекателна инвестиционна дестинация. Това е вярно днес, ще бъде вярно и в бъдеще, допълни дипломатът, цитиран от БТА. За да се запази тази позиция на страната, е необходимо да има върховенството на закона, стимули за бизнеса и добра инфраструктура и образование.

Дипломатът посочи, че страната има нужда от силен Наказателно-процесуален кодекс, който да влезе в действие много скоро, за да може да се демонстрира ясно, че никой не стои над закона и че престъпленията ще бъдат преследвани и тези, които са виновни ще бъдат наказани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:04 | 03.09.22 г.
fallback