fallback

Инфлацията през март на фокус през седмицата

Ще бъдат оповестени и данни за общия платежен баланс, включително за преките инвестиции през февруари

07:52 | 12.04.10 г.

В понеделник (12 април) НСИ ще оповести предварителни данни за търговския обмен на България с отделните страни от Европейския съюз през февруари. В петък вече бе обявено, че износът нараства с 10% на годишна база през февруари 2010 г., а вносът пада с 10% на годишна база. Търговският дефицит е едва 135 млн. евро. през месеца, което е една от най-ниските му стойности в последните години.

Също в понеделник ще се проведе аукцион за ДЦК с остатъчна срочност 7 години, както и Общи събрания на акционерите на Инвестор.БГ АД и Емка АД.

Във вторник (13 април) трябваше да се проведе аукционът за неизползваните права в увеличението на капитала на Септона България АД. Увеличението обаче приключи успешно на 25 март 2010 г.

В сряда (14 април) НСИ ще оповести данни за инфлацията през март 2010 г.

Сряда е и последният ден за търговия на акции от Индустриален холдинг България АД с право на участие в увеличението на капитала. За същия ден са насрочени и Общи събрания на БАКБ и Железопътна инфраструктура – холдингово дружество АД.

В четвъртък (15 април) БНБ ще оповести общия платежен баланс през февруари 2010 г. Данните включват изменението на резервите на БНБ през месеца, в резултат на внос, износ, туризъм и други услуги, трансфери между българи в страната и чужбина, преките чужди инвестици у нас и българските в чужбина, получаването на нови чуждестранни заеми или депозити и погасяването на стари.

БНБ ще публикува и ревизирани данни за външната търговия през януари 2010 г.

Също в четвъртък НСИ ще обяви данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата за цялата 2009 г., както и окончателни данни за миналата година за населението и демографските процеси. Статистическият институт ще съобщи информация за детските ясли през миналата година.

В петък националната статистика ще публикува окончателни данни за туристическите пътувания и разходи за туризъм през 2009 г., както и инвестиционната активност в промишлеността през март 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:18 | 06.09.22 г.
fallback