fallback

КФН одобри последното търгово предложение за Девин, отново при 3,5 лв.

След това предложение ще последва отписване на компанията от публичния регистър

15:00 | 08.04.10 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри коригирано търгово предложение от Адвент Уотър (Люксембург) С.а. р.л. за закупуване на акции на Девин АД от останалите акционери на дружеството. Предложената цена за една акция е 3,50 лв.

Предложението е по чл. 157а от Закона за публично предлагане на ценни книжа. По силата на чл. 157б от ЗППЦК и в момента акционерите на Девин имат право да продадат акциите си по цена от 3,5 лв. за акция.

В момента в търговската система на БФБ-София се предлагат 4 475 акции на цена от 3,5 лв. за акция

Адвент Уотър придоби 97,9% от дружеството след осъществяването на предишното търгово предложение, с което получи правото да започне процедура по отписване от публичния регистър.

С новото търгово предложение акционерите на Девин АД ще получат срок от 1 месец да продадат акциите си на Адвент Уотър, в противен случай те стават собственост Адвент, но отново срещу заплащане, като парите на неявилите се акционери се блокират в определена сметка и ще ги чакат. 

Девин АД се появи на БФБ-София в резултат от IPO при цена от 6,1 лв. на акция. Сега по-малко от три години по-късно, акционерите в дружеството са принудени да продадат при цена от 3,5 лв. за акция, или с 43% загуба.

На 19 ноември 2009 г. мажоритарния собственик в Девин АД се смени, след като австрийската Соравия груп продаде акциите си на Адвент Интернешънъл.

КФН вписа емисия от акции, издадени от Оптела - Лазерни технологии АД, гр. Пловдив, с цел търговия на регулиран пазар. Емисията е в размер на 17 137 085 лева, разпределени в 17 137 085 броя обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев. Книжата са издадени в резултат на увеличение капитала на дружеството от 9 135 000 лв. на 26 272 085 лв., поради осъщественото преобразуване чрез вливане на ЗММ Металик АД, Корпорация Унимаш АД, Унимаш Индъстри АД, Лазерни и оптични технологии-2000 АД, Металик Приват АД и Норекс-1 ЕООД в Оптела - Лазерни технологии АД.

Регулаторът издаде и одобрение на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ, гр. София, за замяна на банката депозитар Алианц Банк България АД с Райфайзенбанк (България) ЕАД. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:27 | 03.09.22 г.
fallback