fallback

Преглед на печата за 8 април

08:00 | 08.04.10 г.

Паспортните служби успяват да работят само по 2 часа дневно в. Сега

Полицейските дирекции в страната влизат по график за по 2 часа в системата за издаване на нови документи, за да изпращат събраните данни на гражданите. Това се прави, защото софтуерът, изработен от "Сименс - България", не позволява приемането на данни едновременно от всички области. Така от бургаската полиция обясниха бавното обслужване.

"Обикновено сутринта съобщават в паспортния отдел от колко до колко часа ще имат трасе и това е единственото време, в което могат да изпращат данни. До момента (14.30 в сряда - б.р.) все още не са съобщили в колко часа и дали днес въобще ще бъде отпуснато трасе за Бургас", каза говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева. Подобно бе положението и във Варна, където предаваха данни между 11.00 и 13.00 часа.

Правителството прие: ВЕИ няма да се строят върху плодородни земи в. Дневник

Забранява се строителството на енергийни обекти от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в плодородни земи. Това са част от промените в Закона за опазване на земеделски земи, които прие вчера правителството. Проектът, който е силно критикуван от инвеститорите в съоръжения за екоенергия, предстои да бъде гласуван в парламента.

С промените се забранява изграждането на възобновяеми енергийни източници в поливни терени и земеделски земи от 1-ва до 4-та категория, като по този начин се цели опазване на плодородните ниви. Идеята се подкрепя от фермерите.

Германски инвеститори: Бизнес средата в България няма да се подобри до края на 2010 г. в. Дневник

Голяма част от германските инвеститори в България не очакват икономическата ситуация в страната да се подобри съществено до края на годината, но са оптимистично настроени за собственото си състояние. Това показват резултатите от годишната анкета на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), направена за пети пореден път сред 73 германски предприятия в страната. В допитването са взели участие дружества, работещи в индустрията, търговията и предоставянето на услуги.

В “Кремиковци” горят телевизори и компютри в. Стандарт

Инсталация за обезвреждане на телевизори и монитори на компютри ще заработи от 2011 г. в "Кремиковци". Високотехнологичното съоръжение ще бъде изградено от "Макметал холдинг" в сътрудничество с Асоциацията на еколозите от общините в България. Инвестицията е 1,75 млн. лв., като почти половината от сумата се отпуска безвъзмездно по Програмата на Европейската комисия LIFE+.

Варна слиза към морето в. Стандарт

Варна бавно тръгна към морето. Зимата активира 18 опасни свлачища край града и близките курорти. Това установи мащабна проверка, извършена преди Великден със заповед на кмета на града Кирил Йорданов. За да спаси туристическия сезон и града, за първи път местният парламент гласува половин милион лева от бюджета за тази година за укрепване на най-застрашените райони. Налице е реална опасност от катастрофални проявления, чиито последици биха стрували десетки милиони, твърдят експертите. Те установиха, че нос Галата неудържимо е тръгнал към водата. Целият скат от стария фар до някогашния ресторант "Галатея" се е срутил. Най-драматично беше пропадането на къщи и вили към дерето в кв. Аспарухово, където над 30 души останаха без покрив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:19 | 01.09.22 г.
fallback