fallback

КФН задължи Чугунолеене да назначи ДВИ

Предишният директор за връзка с инвеститорите е съкратен на 19 септември 2009 г.

13:29 | 07.04.10 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) здължи Чугунолеене АД да назначи директор за връзка с инвеститорите (ДВИ), гласи решение на заместник-председателя Ралица Агайн-Гури.

Срокът, който се дава на Чугунолеене да назначи директор, е 7-дневен от получаване на решението на КФН.

От 18 септември 2009 г. е прекратен трудовият договор на Валентин Митев Илчев, който до този момент е изпълнявал длъжността директор за връзки с инвеститорите в Чугунолеене АД.

Чугунолеене така и не оповести отчет за деветмесечието на 2009 г., но със закъснение публикува отчет за цялата 2009 г., като той показа загуба от 3,2 млн. лв.

Ралица Агайн-Гури е решила и да задължи Солид инвест АДСИЦ да не подлага на гласуване точката от насроченото за 8 април 2010 г. Общо събрание, в която ще се гласува за продажба на недвижим имот.

Съветът на директорите на Солид инвест АДСИЦ предлага да бъде извършена продажба на два недвижими имота с обща площ от 2 840 кв. м., находящи се в гр. София, кв. Бояна, местността „Гърдова глава”, като „има намерение да предложи за продажба недвижимия имот на трето лице, с което постигне договореност по предлаганата пазарна цена”. Същевременно в доклада за целесъобразността и условията на предлаганата на вниманието на акционерите на Солид инвест АДСИЦ сделка не е посочена конкретна страна.

”Непредставянето на данни за насрещната страна по сделката е съществено нарушение на изискванията на чл. 46, ал. 1, т. 2 от Наредба № 2. За да са в състояние акционерите на дадено дружество да преценят дали да овластят изпълнителния член на съвета на директорите да сключи сделка по чл. 114, ал. 1 от ЗППЦК”, се казва в мотивите към решението на КФН.

Свързани компании:

Солид Инвест АДСИЦ(6SI)

Чугунолеене АД(59C)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:01 | 14.09.22 г.
fallback