fallback

МТИТС ще направи всичко възможно да не забави строежа на Лот 2 от АМ Тракия

Работата по изготвяне на апликационната форма се съгласува с консултанта към Европейската инвестиционна банка

12:43 | 07.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Апликационната форма за Лот 2 на автомагистрала „Тракия“ ще бъде изпратена в Брюксел в най-кратки срокове, се казва в прессъобщение на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Ведомството, в качеството си на управляващ орган на оперативна програма „Транспорт”, ще направи всичко възможно да не забави по никакъв начин одобрението и изпращането й, както и стартирането на строителството на отсечката.

Рискът апликационната форма да бъде върната от Европейската комисия е минимален, тъй като консултантът по изготвянето й съгласува всяка стъпка с „Джаспърс” – консултантът към Европейската инвестиционна банка, уверяват от министерството.

Стандартният срок за одобряване на апликационната форма от европейските институции трае между 6 и 8 месеца, но това няма да забави започването на строителните действия, което е въпрос на съгласуване между българските институции. Първа копка се предвижда да бъде направена на 3 май.

През миналия месец Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли възраженията срещу определянето на Обединение „Магистрала Трейс“ за изпълнител на Лот 2 от магистрала „Тракия“.

Седмица по-късно пък бяха отворени офертите на кандидатите за осъществяване на строителен надзор върху изграждането на Лот 2 (участъка между Стара Загора и Нова Загора).

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:59 | 13.09.22 г.
fallback