fallback

Експоенергетика, Булконтрола и Вода София – в Експоцентъра от 13 април

09:43 | 07.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

В дните от 13 до 16 април 2010 г. в Интер Експо Център – София, ще се проведат международните специализирани изложби Експоенергетика, Булконтрола и Вода София 2010. Медиен партньор на изложенията е Investor.bg.

Експоенергетика ще представи модерна техника и технологии за производство и управление на енергията чрез комбинираното производство на електро- и топлинна енергия, за обновяване на мощностите и повишаването на енергийната ефективност на сгради и обекти, отоплителна и климатична техника, вентилация и газ инсталации за битовия и промишления сектор и др.

Булконтрола с основни направления Буллабор и Булекология ще покаже нововъведения в областта на контролно-измервателните прибори и аналитичната апаратура, електрониката и автоматизацията, лабораторното оборудване и стъклария, приложния софтуер и системите за мониторинг и превенция, необходими за ефективна борба със замърсяването на околната среда.

Вода София 2010 за четвърта поредна година се организира съвместно с Messe Berlin и ще предложи решения, насочени към изграждането на съвременна ВиК мрежа и повишаването на ефективността във водния сектор - техника и технологии за вододобив, за пречистване и преработване на питейни и отпадни води, контролни съоръжения за превенция от наводнения, за анализ, поддържане и почистване на плувни басейни, канализации, водоеми.

НСОРБ – Актив ЕООД, търговско дружество, собственост на Националното сдружение на общините в Република България, представя на специализиран щанд рекламни материали и настоящи и бъдещи инвестиционни проекти на общините в секторите Вода и Енергетика. Представители на бизнес средите ще имат възможност да получат актуална информация за конкурентните предимства и възможностите за инвестиции на българските общини в качеството им на един от големите инвеститори на публични ресурси и да изберат сред тях свои надеждни и адекватни на икономическата ситуация партньори.

"Френският опит в публично-частното партньорство във водния сектор" ще бъде тема на семинар през първия ден на изложенията. В събитието, организиранo от Посолството на Република Франция в Република България и Българската асоциация по водите, ще участват представители на МРРБ и на МОСВ, на бизнеса и на финансови институции, на общините и на ВиК дружествата. Световноизвестни френски фирми в областта на водния сектор ще запознаят аудиторията със своя опит в публично-частното партньорство.

Интерес към форума проявяват немски предприемачи, участници в организираната от IDCED (International Dialogue Centre Environment and Development), Магдебург – Германия, тридневна Кооперационна борса, които търсят контакти с български експерти и специалисти във водния сектор.

В рамките на изложенията се организира кооперационна борса с предварително уговорени двустранни срещи с чуждестранни партньори в областта на енергетиката, енергийната ефективност, отоплението, климатизацията и вентилацията, газ инсталациите и електротехниката. Събитието се организира от Enterprise Europe Network – България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:47 | 13.09.22 г.
fallback