fallback

Преглед на печата за 5 април

08:17 | 05.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Премиерът за ареста на Цонев: Да не бъдем толкова състрадателни спрямо ощетилите държавата в. Дневник

Премиерът Бойко Борисов призова "да не бъдем толкова състрадателни към хората, които са нанесли огромни щети на държавата", съобщи БТА. Така той коментира шумния арест преди ден на бившия министър на отбраната Николай Цонев, опитал да подкупи следовател.

В същото време Борисов разкритикува и непремерената реакция на прокурора по делото Роман Василев, който по време на ареста нарече Цонев "абсолютен престъпник" и му нареди: "Долу на земята". "Прокурорът Роман Василев не бива да говори такива неща, защото той е господар на всичко, което се случва - от ареста до искането на мярка", заяви премиерът, цитиран от "Фокус". По-рано днес чрез БНТ Василев се извини за думите си и обяви, че ще се оттегли от процеса.

Чехкини спасяват сезона на морето в. Стандарт

Това лято морските курорти ще са пълни напук на кризата, убедени са десетки хотелиери. Те съдят за това от предварително резервираните почивки. Освен това почти навсякъде цените до края на юни са поносими за всеки джоб, като дори в пика на сезона те няма да скочат драстично, тъй като конкуренцията се очаква да е жестока.

"Словаци и чехи например вече категорично се връщат в българските комплекси. Към момента нивото на записвания за Кранево е колкото миналата година и се очаква да върви нагоре", обясни собственик на хотел в курортното село. Туроператорите обаче са притеснени от въведената виза за деца от Русия. "Поне да направят, както в Турция - хората отиват на границата и си плащат без излишни опашки и бюрокрация", обясниха бизнесмени от Кранево.

Картите за ски по-евтини с 20 на сто в. Стандарт

Сега е време за резервации не само за евтино море, но и за ски на ниски цени, напомнят от зимните курорти. Истинско стълпотворение от наши и чужди туристи връхлетя Банско за Великден. Най-много са българите, но има и доста гърци и македонци. Навръх празника по централната улица "Пирин" в планинското градче сякаш имаше митинг. Хората трудно се разминаваха. "Времето в планината е прекрасно, условията за ски са отлични, работят всички трасета. Хубаво е, че в края на сезона има толкова много любители на белия", каза мениджърът на фирмата концесионер на ски зоната "Юлен" Иван Обрейков. Той уточни, че след 1 април цената на дневните карти за ски съоръженията са намалени с 20%. Официалният край на зимния сезон ще е следващата неделя - 11 април. Тогава ще бъдат спрени и съоръженията. Сезонът за нас е успешен, имайки предвид тежката криза, изтъкна Обрейков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:03 | 14.09.22 г.
fallback