fallback

Преглед на печата за 2 април

08:08 | 02.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Медузите пробутали бракувани рейсове в. Стандарт

Напълно бракувани, а не дори рециклирани автобуси, пробутали за возене на гражданите на Варна задържаните в операция "Медузите". С нея МВР удари известни фигури в политическия и обществения живот в морската столица. Акцията бе извършена в сряда със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов. В ареста бе задържан председателят на общинския съвет във Варна и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов.

Белезниците щракнаха и около ръцете на скандално известния в града едър бизнесмен Даниел Славов - Дънката, както и на шефа на общинското предприятие "Градски транспорт" Пенчо Пенев и главната му счетоводителка Йоана Кръстева. Задържаните са обвинени в длъжностни престъпления в големи размери, присвояване, сключване на неизгодни сделки и престъпление срещу правосъдието.

Дават 143 млн. на животновъдите в. Стандарт

Близо 143 млн. лв. ще получат животновъдите тази година по линия на европейските помощи и държавните доплащания. Това беше съобщено от земеделското министерство във връзка с протестите на млекарите край пловдивското село Труд.

Сумата за субсидии на животновъдите тази година е с 66% повече в сравнение с миналата, когато бяха предвидени 86 млн. лв. Допълнителни суми за животновъдите могат да бъдат раздадени по специалните схеми за подпомагане на сектора краве мляко. Стопаните могат да кандидатстват за помощи за икономически уязвими ферми, в които има между 10 и 49 крави, за стопанства в необлагодетелствани райони, или в нитратно уязвими зони.

"Овергаз" ще увеличи цените само с 0,2 стотинки в. Сега

Ако цената на природния газ се увеличи с 5,34% от 1 април 2010 г., както разпореди правителството, потребителите на "Овергаз" ще плащат само с 2 десети от стотинката повече от 1 април. Това съобщиха от газовата компания. Дъщерните газоразпределителни дружества на "Овергаз" в момента продават на битови потребители на цена 8,5 ст. за киловатчас енергия, произведена от синьо гориво, и тази цена се увеличава само с 0,2 ст. За промишлени нужди цената се коригира с 0,4 ст. за киловатчас. Така природният газ остава най-евтиният енергоизточник.

Румен Овчаров дава на прокурор строителството на ТЕЦ "Марица Изток 1" в. Дневник

Бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров ще сезира прокуратурата за процедурите и договорите, подписани от правителството на Иван Костов за изграждането на ТЕЦ "Марица Изток" 1 и за избора на контрагент за рехабилитацията на ТЕЦ "Марица Изток" 3. Това съобщи БТА след пресконференция на Овчаров в парламента.

Когато Иван Костов започва да ми вдига назидателно пръст и да ми се прави на спасител в енергетиката, няма как да не реагирам, коментира бившият министър и настоящ депутат от левицата. Ще събера информация и след празниците ще сезирам прокуратурата, посочи Овчаров.

Прегласуваха "лапсуса" от "Държавен вестник" в. Новинар

Депутатите гласуваха отново поправките в закона за наркотичните вещества, с която окончателно се забранява скритата им реклама. Това се наложи, след като в "Държавен вестник" бе публикуван текст, без за него да е издаван президентски указ. Това наложи и бързата реакция на парламентарната шефка Цецка Цачева, която се опита да разплете сложния казус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:30 | 03.09.22 г.
fallback