fallback

Първанов преброи изказванията с антипрезидентски характер

От 300 изказвания на представители на мнозинството над 200 са против президента, каза Първанов, цитирайки експерти

12:25 | 01.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Експерти са направили справка за времето на новото правителство, от която става ясно, че от около 300 изказвания от представители на мнозинството над 200 са с антипрезидентски характер, 14 са с позитивно звучене, а останалите са неутрални. Това каза президентът Георги Първанов, който заедно с вицепрезидента Ангел Марин присъства на среща с членове на Националния инициативен комитет, издигнал кандидатурата им през 2006 г. за втори мандат.

„За какво става дума, при положение че коректно и последователно споделяхме отговорността за законодателството, за редица закони, които не бяха съвършени и въпреки всичко, за да не спираме процеса, поехме своята отговорност“, каза Георги Първанов ден след отхвърленото в парламента предложение за отстраняването му от поста.

„Споделихме риска от редица непопулярни мерки през тези месеци и ще го правим. Правим го, не защото се харесваме с този или онзи, а защото сме избрани, за да вършим държавната работа, не да се занимаваме с личните дела.

По думите на Първанов в условията на криза необходимото и задължителното условие за успешното прилагане на антикризисните мерки, каквито и да са те, е взаимодействието между институциите.

Няма политическа криза, но има криза на междуинституционалното общуване, каза още президентът. Много важно е да се разбере, че личните отношения в политиката влияят върху формирането, отстояването и провеждането на самата политика, каза държавният глава. По думите му обаче не бива да се забравя, че твърде често тежките думи, които се изричат, взривяват мостове, минират отношенията дългосрочно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:09 | 11.09.22 г.
fallback