fallback

Преглед на печата за 1 април

08:24 | 01.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Прокуратурата проверява договори на МО за милиони

в. Сега

Договори за милиони левове за покупки и ремонти на имоти, обществени поръчки и доставки на Министерството на отбраната проверява Софийската военна прокуратура. Това обяви вчера шефът й Спас Илиев. Става дума за договори, сключвани през първата половина на м.г. по времето на военния министър Николай Цонев.

Сред разследваните сделки са 9 за купуване на 310 жилища в цялата страна за 36 млн. лв. и 5 договора за оборудването им за 4.8 млн. лв. Друг контракт, който се проверява, е за саниране, преустройство и рехабилитация на общежитие. Разследват се и строително-монтажните работи в почивен дом в Пампорово.

Изграждането на "Тракия" пак засече

в. Сега

Изграждането на отсечката от Стара Загора до Нова Загора на магистрала "Тракия" може да остане без финансиране и по тази причина да се отложи за пореден път. Сега причината е, че България още не е изпратила в Европейската комисия апликационната форма за проекта. Документът е задължителен, когато се кандидатства по оперативна програма, в случая "Транспорт".

"В момента апликационната форма се съгласува с инициативата "Джаспърс" и ще бъде изпратена в Брюксел около средата на април", оправда се вчера зам.-министърът на регионалното развитие Георги Прегьов. Докато обаче документите бъдат одобрени, могат да минат няколко месеца, а според разчетите на регионалното министерство строителството на участъка от Стара Загора до Нова Загора трябва да започне в началото на май.

НСБ ремонтира базата "Белмекен" с над 500 хил. лв.

в. Дневник

Над половин милион лева вложи "Национална спортна база" ЕАД в ремонта на високопланинската база "Белмекен", съобщи спортният министър Свилен Нейков при представянето на новостите.

До момента инвестицията на притежаваното от МФВС дружество е 538 хиляди лева, като най-много средства са вложени във фитнес залата. Тя е оборудвана с 32 нови уреда за 178 хиляди лева. "При избирането и закупуването на всяко съоръжение са правени проучване и допитване до спортните федерации какви са техните специфични нужди и изисквания", коментира Нейков.

Пътната агенция и Столичната община се разбраха за строителството на северната дъга на околовръстния път

в. Дневник

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Столичната община са подписали рамково споразумение за съвместно финансиране на изграждането на северната тангента на софийския околовръстен път, съобщи АПИ. Целта е да се изгради скоростна връзка между четирите основни магистрали, влизащи в Софийското поле - "Люлин" чрез "Струма" към Гърция, "Тракия" в западната й част в посока Ниш и Белград, "Хемус" към Букурещ и източната част на "Тракия" към Истанбул. Целта е строителството да започне още следващата година, каза главният архитект на София Петър Диков. По думите на строителния министър Росен Плевнелиев изграждането ще бъде оставено за след 2014 г.

Ходим по веднъж на ваканция

в. Стандарт

Само по една почивка на година си позволяват българите. Заради кризата и свитите семейни бюджети туристите не могат да се радват на няколко ваканции през годината. Затова приоритет за тях става лятната почивка. Това каза зам.-директорът по маркетинг в "Албена" АД Йовка Страшилова. Тази тенденция е констатирана на туристическата борса в Букурещ през март. Курортът "Албена" очаква около 3000 туристи за Великден, като 90% от гостите идват от Румъния. Заради кризата и "подраняването" на празника, който тази година е в началото на април, интересът към почивката е малко по-слаб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:40 | 31.08.22 г.
fallback