fallback

Започва одит на Булгаргаз

Одитът няма да се отрази върху предстоящото поскъпване на природния газ, коментира Трайчо Трайков

16:36 | 26.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

По разпореждане на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков през следващата седмица Агенцията за държавна финансова инспекция ще започне одит на „Булгаргаз” ЕАД. Това стана ясно по време на днешното заседание на Националния съвет за тристрано сътрудничество, съобщиха от правителствения пресцентър.

Според социалните партньори не е редно цените на енергоносителите да се променят, преди да станат известни резултатите от назначената проверка на дружеството.

Малко по-късно министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков коментира, че одитът на Булгаргаз няма да се отрази върху сегашното коригиране на цената на природния газ.

Булгаргазгаз предложи на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) цената на газа за второто тримесечие да се вдигне с 26%, а предварителното решение на регулатора, обявено преди два дни, е повишението да е с 15%

Трайков посочи днес, че след приетата миналата година Наредба за цените на газа, може назад във времето евентуално да се търсят надвзети от дружеството приходи, които сега да смекчат предстоящите увеличения на цената на синьото гориво. Целта на проверката е да се установи къде нещата евентуално не изглеждат много добре и защо, посочи министър Трайков, цитиран от БТА.

По думите му идеята е да няма шокови промени в цената на газа, а в перспектива договорите да се структурират по такъв начин, че да гарантират пазар на горивото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:18 | 02.09.22 г.
fallback