fallback

Кувейтски инвеститори с интерес към магистрала „Черно море“

От Кувейт предлагат също да бъде открита линия за директни полети между столицата Кувейт и София

15:45 | 24.03.10 г.

Кувейтски инвеститори проявяват интерес към автомагистрала „Черно море“, съобщи премиерът Бойко Борисов след проведените днес разговори в Кувейт, цитиран от БТА. Магистралата трябва да свърже Варна и Бургас.

Борисов се е срещнал с кувейтския премиер шейх Насър ал Мохамад ал Ахмад ас Сабах и с емира шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах. Премиерът е разговарял и с председателя на парламента на Кувейт Джасем Мохамад ал Харафи.

При разговорите е станало ясно, че Кувейт проявява сериозен интерес към земеделието и туризма. Разговорите ще продължат и по-късно днес.

От кувейтска страна са поискали да бъде открита линия за директни полети между столицата Кувейт и София и тази вечер се очаква да бъде подписано двустранно споразумение в тази връзка.

От октомври тази година ще има директни самолетни полети Доха – София, съобщиха от пресцентъра на правителството вчера след посещението на Борисов в Катар. България и Катар създават смесена инвестиционна компания, като акционер от българска страна ще бъде „Национална компания индустриални зони”, стана известно вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:40 | 13.09.22 г.
fallback