fallback

Създаваме смесена инвестиционна компания с Катар

Инвестициите ще бъдат в секторите енергетика, инфраструктура и селско стопанство

17:39 | 22.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

България и Катар ще разработват и реализират съвместно проекти в областта на енергетиката, туризма, земеделието, инфраструктурата и обучението на кадри. За целта ще бъде създадена Българо-катарска компания за инвестиции, а смесената междудържавна комисия ще започне работа до две седмици. 

Такава договореност постигнаха двете страни след среща между министър-председателите Бойко Борисов и шейх Хамад Бин Джасем Бин Джабер ал Тани в столицата Доха, съобщиха от пресцентъра на правителството.

На срещата стана ясно, че държавният инвестиционен фонд на Катар е инвестирал 30 млрд. долара през миналата година, а намеренията са през тази да бъдат инвестирани още толкова.

„Смятаме да инвестираме същата сума и тази година”, обяви шейх Хамад бин Джасем ал Тани по време на пресконференцията си с Бойко Борисов, предава Bloomberg.

На срещата е било представено споразумение за сътрудничество между двете държави, като бе посочено, че е договорено създаването на общ инвестиционен фонд за проекти в секторите енергетика, инфраструктура и селско стопанство.

„Катар е готов да инвестира дотогава, докато има добра възвращаемост и за двете страни”, е заявил премиерът на страната.

До момента обаче готови проекти за работата между двете страни няма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:14 | 11.09.22 г.
fallback