fallback

Облигационерите на Ален мак ще търсят потенциални инвеститори в него

За момента няма да се пристъпва към изпълнение върху търговските марки и имотите на дружеството

19:50 | 19.03.10 г.

Облигационерите на Ален мак АД ще търсят потенциални инвеститори в акциите на дружеството, показват решенията на държателите на първата и втората по ред облигационни емисии на Ален мак АД, публикувани чрез БФБ-София.

Облигационерите също така са се разбрали за момента да не се пристъпва към изпълнение върху търговските марки и имотите на дружеството, което изпадна в предсрочна изискуемост на задълженията си, след като не плати лихви и главници.

Вече е внесена молба по откриване на производство по несъстоятелност с входящ номер 68 от 2010 г., като ако тя не бъде приета ще бъдат свикани нови общи събрания на акционерите.

Решено е да бъдат проведени консултации с адвокатите, внесли молбата за несъстоятелност, относно участие в общото събрание на кредиторите при откриване на производство по несъстоятелност на Ален мак АД.

Спасението на Ален мак АД изглежда все по-трудно, след като на 15 януари 2010 г. облигационерите по първата емисия не се съгласиха на мораториум върху лихвените плащания и освобождаване на обезпечение.

Искането на Ален мак АД дойде само няколко месеца, след като през юни 2009 г. облигационерите разрешиха на длъжника да разсрочи главницата по облигациите и вместо с последните 9 тримесечни лихвени плащания, да я изплати с последните три тримесечни лихвени плащания. Така плащането на главница бе отложено с година и половина.

Свързани компании:

Ален мак АД облигации втора емисия(9E7B)

Ален мак АД първа емисия облигации(9E7A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:47 | 08.09.22 г.
fallback