fallback

Дянков ще представя мерките след тяхното приемане

В понеделник обсъждаме със социалните партньори, приемаме мерките и ги представяме впоследствие на депутатите, заяви финансовият министър

13:06 | 19.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на финансите Симеон Дянков ще запознае депутатите с антикризисните мерки на правителството, след като те бъдат одобрени от социалните партньори и гласувани от Министерски съвет. Това заяви министърът в отговор на въпрос на депутата Георги Пирински (Коалиция за България).

Народният представител постави въпроса какво смята да прави правителството по отношение на мерките срещу кризата.

Пирински заяви, че министър Дянков хвърля в недоумение обществото, като „пуска в медиите индикации“, че се работи по антикризисни мерки.

В отговор вицепремиерът заяви, че екип, в който участват представители на повечето министерства, работи по допълнителни мерки в подкрепа на българския бизнес и на хората. Очаква се мерките да бъдат готови до края на тази седмица, а идния понеделник да бъдат обсъдени с работодатели и синдикати в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

След това мерките ще бъдат гледани на заседание на правителството.

Едва тогава, в удобно за депутатите време, министърът изрази готовност да ги представи в пленарната зала на Народното събрание.

Вашите антикризисни мерки предвиждат единствено съкращаване на колкото може повече видове разходи, заяви в последвалата реплика Георги Пирински.

Според него това е паническо действие, след като се е провалила програмата на управляващите за събиране на приходи. За първите два месеца на тази година са събрани 600 млн. лева по-малко, отколкото през 2009 г., посочи депутатът.

Финансовото министерство заяви по-рано тази седмица, че няма нищо общо с разпространения в медиите предварителен вариант на антикризисните мерки и беше обещало да представи своя вариант на мерките днес.

От синдикатите пък съобщиха днес, че в неделя ще се проведе работна среща между Дянков и КНСБ, КТ „Подкрепа“ и шестте национално представителни работодателски организации. Срещата, на която ще бъдат обсъдени нови антикризисни мерки на правителството, не е открита за журналисти, не е предвидена и пресконференция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:52 | 04.09.22 г.
fallback