fallback

Преглед на печата за 19 март

07:51 | 19.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Дянков ще отговаря пред депутатите за антикризисния пакет в. Дневник

Какви антикризисни мерки подготвя правителството и ще има ли закон за възстановяването на българската икономика ще отговаря днес по време на парламентарния контрол вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Също днес се очаква проектът на кабинета за антикризисен план да бъде разпратен на национално представителните работодателски организации и синдикатите. Съветът за тристранно сътрудничество ще го разглежда в понеделник.

Обсъждането на темата се разгорещи през последните дни след като в медиите беше разпространен вариант с 28 спорни мерки, сред които премахване на бонуси за държавните служители, данъчно облагане на част от пенсиите, съкращаване на срока на платеното майчинство.

Големите надежди: първо дело срещу заменка в. Дневник

В близките дни се очаква стартът на първото съдебно дело за обезсилване на сделка по замяна на гори от Държавния горски фонд край морето. "Дневник" разполага с копие от исковата молба от областния управител на Варна Данчо Симеонов до Варненския районен съд срещу компанията "Сий сайд" ЕООД на Петър Крайнински.

На 5 август м.г. той е купил от бившия зам.-министър на вътрешните работи Явор Хайтов терен от 93 дка на морския бряг, граничещ с правителствената резиденция "Евксиноград" край Варна. Ревизията, извършена през есента на миналата година, показва драстични разлики с пазарните цени, като общата щета за държавата е изчислена на почти 6,2 млн. лв.

Зам.-министър обеща 1100 евро минимална заплата за лекарите в. Сега

Ден след като от здравното и финансовото министерство обявиха, че парите за болници в момента са достатъчни, от МЗ доразвиха идеята. "Направили сме първоначални разчети за минимално ниво на заплащане от 1100 евро за лекарите и 400 евро за сестрите", обяви зам.-министърът на здравеопазването Валерий Митрев, цитиран от news.bg. Според него това е възможно и в момента, в рамките на сумата от 1.2 млрд. лв., която се заделя за здравеопазване.

По данни на здравната каса от лятото на миналата година средната заплата на лекар в държавните болници е била 1354 лв., а в някои от общинските и частните лечебници възнагражденията са били и по-високи.

„Набуко” от стратегическа важност за Турция и България в. Сега

Проектът „Набуко” е от първостепенно значение и стратегически важен за Турция и ще продължи да бъде такъв. Това коментира турският външен министър Ахмед Давутоглу след срещата си с българския му колега Николай Младенов. По думите му в енергетиката трябва да има стратегическо сътрудничество между двете страни. Министърът изтъкна, че турските инвестиции в България са на стойност около 1 млрд. долара, но стремежът е те да бъдат много повече.

Почивките у нас с 50% по-евтини в. Стандарт

Наполовина по-евтино можем да плащаме за почивка у нас, ако се възприеме идеята на Националното сдружение на малкия и средния бизнес в туризма българите да получават специални карти за ваканция. Инициативата е част от кампанията "България рай за българите".

Идеята е притежателите на картите да плащат като "организирани туристи", а не по цени за индивидуални, и престоят им в родните хотели да поевтинее с 10-50%, заяви председателят на сдружението Веселин Банковски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:03 | 08.09.22 г.
fallback