fallback

940 хил. лв. е най-ниската цена за надзора на строителството на Лот 2

Предложението е на „Обединение Национални транспортни оси“

17:27 | 18.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

„Обединение Национални транспортни оси“ е с най-ниското ценово предложение от допуснатите участници, подали оферти за осъществяване на строителен надзор на Лот 2 (участъка между Стара Загора и Нова Загора) на автомагистрала „Тракия“.

Това съобщават от агенция „Пътна инфраструктура, като уточняват, че предложената цена от победителя е 940 570 лв. Обединението се състои от  "Трафикконсулт БГ" и "Рубикон".

Днес в сградата на агенцията публично са били отворени ценовите предложения на компаниите.

Предложението на „Пътинвестинженеринг“ е 1 124 649 лв., на „Рутекс“ ООД - 1,355 млн. лв., на ДЗЗД „ММЛ-ТК“ - 1,71 млн. лв.; на СД „ДЗЗД Виа Тракия“ - 2,178 млн. лева.

Останалите три участника: АДО АД - „Градиак Консулт“, „Ен Ар Консулт“ ООД - ДЗЗД; Консорциум Тракия, Сипсаконсипал - АЗ Архитектура Изпълнение ООД, Мактерконсулт ООД; Ептиса Сервисиос Де Инжениериа С.Л., не са били допуснати до отваряне и разглеждане на ценовите им предложения, посочват от агенцията.

Председателят на комисията е оповестил, преди съответното отваряне на ценовите предложения, оценката на допуснатите кандидати по критерия „размер на неустойката, която дължи консултантът“. Тази оценка е част от комплексната оценка на комисията. На всеки един от петте допуснати участника е дадена оценка 40.

Подобно на случая с конкурса за изпълнител на участъка от магистралата (с победител Обединение „Магистрала Трейс“), комисията е установила, че участник и в тази процедура е предложил цена, която е по-ниска с повече от 30 на сто от средната цена на останалите оферти.

На основание на разпоредби от Закона за обществените поръчки комисията ще изиска от този участник подробна писмена обосновка за предложената цена, която трябва да бъде депозирана в деловодството на пътната агенция до 10 часа на 24 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:07 | 03.09.22 г.
fallback