fallback

В коригираното търгово за Оргахим цената си остава 85 лв./акция

КФН все още не е взела отношение по коригираното търгово предложение

13:31 | 16.03.10 г.

Коригираното търгово предложение за акции на Оргахим не съдържа промяна в търговата цена на акция и тя е отново 85 лв./бр., съобщи Оргахим АД чрез БФБ-София.

Търговото предложение е от Поликолор С.А. (Policolor S.A.), Уайтбийм Холдинг Лимитед (Whitebeam Holdings Ltd.) и Тайдал Уейв Трейдинг Лимитед (Tidal Wave Trading Ltd.). Търговите предложители са подписали споразумение за следване на обща политика по управление на Оргахим АД, чрез съвместно упражняване на притежаваните права на глас.

Комисията за финансов надзор все още не е взела отношение по коригираното предложение.

Първоначалният вариант на търговото предложение получи временна забрана от регулаторния орган, поради непълноти в методите за оценка на акциите.

Оргахим АД не оповести навреме за наличието на такова търгово предложение. За предложението се разбра, след като Комисията за финансов надзор му наложи временна забрана. Новината обаче подейства като афродизиак на инвеститорите и те повишиха акциите на компанията с 10% до 92 лв. за акция на 11 март 2010 г. На следващия ден обаче цената се понижи и до 85 лв./акция, тъй като се разбра, че предложената търгова цена е 85 лв.

Днес преди обявяването на цената в коригираното търгово предложение цената за акция на Оргахим АД беше 88 лв./акция (в 12:35 ч.). След обявяването на цената в 12:56 ч. обаче при акцията започна понижение на цената и в 13:22 ч. последната цена е 86,11 лв./акция.

За последните 12 месеца акциите на Оргахим АД поскъпват с 56,07%.

 

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:58 | 14.09.22 г.
fallback