fallback

Летищата във Варна и Бургас с нови терминали през 2013 г.

През тази година не се очаква да има промяна в броя на пътниците, които ще бъдат обслужени на летище Варна

14:35 | 15.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

В момента тече проектирането на новите терминали на летищата във Варна и Бургас и те трябва да са готови през 2013 г., съобщи главният изпълнителен директор на концесионера на морските летища „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ Дирк Шусдзиара.

Компанията няма намерение да съкращава планираните инвестиции и ще работи за реализацията на всички проекти в програмата си, е подчертал той.

През тази година не се очаква да има промяна в броя на пътниците, които ще бъдат обслужени на летище Варна, и техният брой да се запази на ниво от около 1,2 млн., каза още Шусдзиара, цитиран от БТА. От началото на годината на варненското летище са обслужени над 47 хил. пътници.

За тази година 34 авиокомпании са заявили до момента програми за летния сезон за и от летище Варна. Новите дестинации, по които са планирани чартърни полети, са полският град Вроцлав, италианският Бергамо и Архус, Дания.

През летния сезон авиокомпания „Урал еърлайнс“ планира да открие редовна линия до Екатеринбург. Полетите ще започнат на 7 юни и ще се изпълняват два пъти седмично. От края на юни редовните полети до летище Домодедово в Москва ще се изпълняват шест пъти в седмицата. Летище Варна ще обслужва редовни полети през сезона до 16 летища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:07 | 11.09.22 г.
fallback