fallback

Данни за платежния баланс през седмицата

От понеделник ще има маркет-мейкър по позицията на Енемона АД

08:10 | 15.03.10 г.

В понеделник (15 март 2010 г.) БНБ ще публикува данни за платежния баланс през януари 2010 г. Данните включват размер на износа и вноса, като те вече бяха обявени и износът нараства с 13% на годишна база.

Новост ще са данните за салдото по услугите, преките чужди инвестиции, заемите и депозитите към България и общия платежен баланс през януари, който от своя страна влияе на изменението на валутните резерви на БНБ.

Отново в понеделник ще се проведе аукцион за ДЦК с остатъчна срочност от 3 години и 11 месеца за общо 35 млн. лв.

Също в понеделник ще стартира маркет-мейкърската дейност на Юробанк И Еф Джи България АД по позицията на Енемона АД. Това ще е единственият действащ маркет-мейкър по дружество от SOFIX на БФБ-София в момента. Действащи маркет-мейкъри има и по позициите на Холдинг Асенова крепост и Мен инвестмънт груп.

Във вторник (16 март 2010 г.) ще се проведе Общо събрание на Явор АД – Варна, а БНБ ще обяви данни за застрахователите, презастрахователите и здравноосигурителните дружества през последното тримесечие на 2010 г.

Също във вторник НСИ ще обяви данни за работната сила през 2009 г.

В сряда ще се проведе Общо събрание на облигационерите на Балканкар-Заря АД и пресконференция на Меком АД по повод издаването на конвертируеми привилегировани акции.

В четвъртък и петък няма обявени събития от календара на БНБ, НСИ и БФБ-София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:32 | 26.08.22 г.
fallback