fallback

Предлагат кмета на Габрово за министър, отговарящ за еврофондовете

Министърът ще бъде без портфейл и ще следи за усвояването и контрола на средствата от ЕС

12:28 | 05.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Томислав Дончев. Снимка: Община Габрово

Кметът на Габрово Томислав Дончев ще бъде предложен за министър, отговарящ за еврофондовете, заяви премиерът Бойно Борисов в кулоарите на парламента.

Борисов обясни, че ще обсъди намерението за структурната промяна с експерти на ЕК, които ще дойдат у нас.

Борисов заяви още, че министърът ще бъде без портфейл и ще следи за усвояването и контрола на средствата от ЕС.

Премиерът допълни, че не е говорил още с Дончев, но по мнението му, кметът на Габрово е показал уменията си в усвояването на средства от ЕС.

По-рано днес Борисов потвърди от парламентарната трибуна, че се предвиждат промени в правителството, като ще изчакваме мнението и на Европейската комисия (ЕК) по въпроса.

Предложението на ДСБ беше да бъде назначен вицепремиер, който да отговаря за усвояване на европейските пари, защото в момента според тях има „институционален конфликт“.

Томислав Дончев е магистър по стопанско управление от Великотърновски Университет “Св. Св. Кирил и Методий”. Кмет е на Габрово от ноември 2007 г. Преди това е бил програмен директор на Институт “Отворено общество”- София. 

По данни на Община Габрово за последните три години под прякото му ръководство са спечелени международни проекти в социалната сфера и регионалното развитие на обща стойност 1,5 млн. лв. 

Бил е: 

- независим консултант и лектор в сферите: „Подготовка и управление на проекти”, „Планиране и стратегическо управление”, „Системи за оценка и текущ контрол”. Обучавал е представители на общини, областни администрации, училища, НПО, фирми в над 20 населени места на страната;

- член на работната група към Министерство на финансите, разписала правилата за разпределение на средствата от Европейските фондове в България;

- член на екипа „Експертни анализи” към Института „Отворено общество”, разработил Регионалния план за развитие на Северозападен район за планиране (възложено след процедура по Закона за обществени поръчки с възложител Министерство на регионалното развитие и благоустройството).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:22 | 27.08.22 г.
fallback