fallback

Цачева призова депутатите да се откажат от увеличение на заплатите

За първите три месеца на 2010 г. депутатските заплати се увеличават със 111 лв. месечно

13:02 | 04.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Председателят на парламента Цецка Цачева призова депутатите да се откажат доброволно от увеличението на заплатите си за първото тримесечие на 2010 година, тъй като темата е предизвикала обществен интерес.

Заплатата на депутатите зависи от средното възнаграждение на месец в обществения сектор и за първите три месеца на 2010 г. се увеличава със 111 лв. месечно.

Цачева е обяснила, че възнаграждението на депутатите се определя от парламентарния правилник. Тя прочете част от него, според която председателят на Народното събрание получава месечно възнаграждение с 55 на сто по-високо от основното месечно възнаграждение на народен представител, което възлиза на три средни работни заплати за обществения сектор.

В отговор на въпрос Цачева е заявила, че месечното й възнаграждение е 3576 лева, а на народен представител - 2307 лева, като се предвижда процентно увеличение, ако депутатът е в ръководството на парламента или на комисия в Народното събрание.

Въпросът за депутатските заплати ще бъде обсъден на председателски съвет на 10 март, е посочила още Цачева, предаде БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:12 | 14.09.22 г.
fallback