fallback

Уволнен и новоназначен в Държавната комисия по хазарта

От комисията е освободен Александър Петров – бивш шеф на политическия кабинет на бившия вътрешен министър Румен Петков

11:53 | 04.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Със заповед от днес министърът на финансите Симеон Дянков назначи Цветка Ангелова за член на Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Тя заема мястото на освободения също днес Александър Петров, става ясно от съобщение на финансовото министерство.

Не се посочват мотиви за освобождаването на Петров. Той беше шеф на политическия кабинет на Румен Петков, когато последният беше вътрешен министър.

Петров беше разследван през 2006 по подозрение, че е издал неправомерно лиценз за хазартна дейност на собственика на хотел Принцес.

Новият член на ДКХ е родена в Карлово през 1956 г. Завършила е „Физически” факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Физика на твърдото тяло”.

Работила е в Българската академия на науките и в университета в гр. Бремен, Германия.

От 1993 г. до назначаването й в Държавната комисия по хазарта е експерт в сектор „Игрални съоръжения и фискални устройства” в Българския институт по метрология.

От началото на февруари Държавната комисия по хазарта има и нов председател. Калоян Кръстев беше назначен след оставка на дотогавашния шеф на комисията Димитър Терзиев. Като аргумент за напускането си той посочи „спекулации, свързани с промените в Закона за хазарта“ и невъзможността да ги защити по адекватен начин.

Ставаше дума за промени в начина на начисляване на размера на данъка върху хазарта, които на практика го понижаваха под определените в закона 15%. Финансовият министър заяви, че не е запознат с предложенията на комисията, те не са били съгласувани с него и той не е съгласен с тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:16 | 14.09.22 г.
fallback