fallback

Папандреу ще се срещне с Меркел и Обама

Премиерът на Гърция планира да посети Германия на 5 март, а САЩ - на 9

10:35 | 27.02.10 г.

Премиерът на Гърция Георгиус Папандреу обяви в петък планове да се срещне с немския канцлер Ангела Меркел следващата седмица, съобщи Ройтерс.

Папандреу, който планира да се срещне също с американския президент Барак Обама на 9 март във Вашингтон, заяви пред парламента, че очаква помощ от партньорите на Гърция от Европейския съюз, за което подкрепата на Германия е от ключово значение.

В петък Обама е провел телефонен разговор с Меркел и британския премиер Гордън Браун, предмет на обсъждане на който, наред с други теми, е била и гръцката дългова криза, съобщиха от Белия дом.

Папандреу се е срещнал също с главния изпълнителен директор на Deutsche Bank Йозеф Акерман, въпреки че говорител на гръцкото правителство е опровергал информация в местната преса, че немската банка обмисля покупката на гръцки облигации за 15 млрд. евро.

От гръцкото правителство са казали, че Папандреу ще посети Меркел на 5 март, а Обама – на 9 март, но не са предоставили подробности за срещите, нито за разговорите с Акерман.

„Трябва да направим каквото е необходимо, за да се справим с опасностите днес. Утре ще бъде твърде късно, а последиците ще са още по-тежки“, заяви пред парламента вчера Папандреу.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:26 | 27.02.10 г.
fallback