fallback

Поредна проблемна облигационна емисия – 2 млн. евро на Алу-пласт АД

От довереника на облигационерите заявяват, че дружеството не е предоставило изискуемите документи

10:57 | 25.02.10 г.

Емисията облигации на Алу-пласт АД за 2 млн. евро се превърна в поредната проблемна облигационна емисия, търгувана на БФБ-София.

Дружеството изчезна от радарите, като на телефоните му, обявени в БФБ-София, се включва факс сигнал, довереникът на облигационерите ОББ обяви на 1 февруари 2010 г., че Алу-пласт не му е предоставил всички изискуеми документи и не може да изготви доклад.

Проверка на Investor.bg установи, че на телефона на дружеството, обявен в Търговския регистър, вече отговаря друга фирма за дограма, а именно Алу-пласт БГ ЕООД. „От тази седмица сме на този адрес, фирмата, която търсите вече не се помещава тук“, уточни служител на Алу-пласт БГ ЕООД за Investor.bg.

Алу-пласт АД вече не притежава и сайта си www.aluplast.bg , който вече е собственост на Алу-пласт БГ ЕООД, фирма с други собственици и представляващи.

Според информация от форуми в интернет дружеството е фалирало. А според неофициални източници от облигационерите Алу-пласт АД не е платила лихвата по облигационния си заем на 4 февруари 2010 г. Срокът на облигациите е тригодишен, като падежът е на 4 февруари 2011 г., а годишната лихва е 7,8%.

В същото време Алу-пласт АД не е предоставило отчет за четвъртото тримесечие на 2009 г., като последния документ в КФН е за третото тримесечие на 2009 г., а в БФБ-София за второто тримесечие на 2009 г.

За деветмесечието на 2009 г. дружеството отчита 189 хил. лв. печалба и 4,2 млн. лв. продажби (намаление с 39,17% на годишна база). Задълженията му са за 10,4 млн. лв., а текущите активи за 4,7 млн. лв., от които 3,6 млн. лв. са материални запаси и 1,04 млн. вземания. Имотите и съоръженията на дружеството са оценени на 7,8 млн. лв.

Сделка с облигациите на Алу-пласт на БФБ-София няма от 2 февруари 2009 г., когато са се търгували при цена от 99,45% от номинала.

Сред другите проблемни емисии, търгувани на БФБ-София, се нареждат тези на Ален мак и Балканкар Заря.

Свързани компании:

Алу-Пласт ЕАД - облигации(ALFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:20 | 04.09.22 г.
fallback