fallback

Булгартабак: Нямаме общо със засечената контрабанда на цигари

От компанията допълват, че застават „твърдо зад всички ефективни действия на българското правителство за борба с незаконната търговия с тютюневи изделия“

14:50 | 19.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

„Булгартабак холдинг” и дъщерните му дружества – „София-БТ” и „Благоевград-БТ”, по никакъв начин не подкрепят и не участват в схеми или действия с незаконен характер.

Това се казва в изявление на холдинга във връзка със заловената контрабандна пратка с цигари от марката Victory и появилата се в медиите информация, че те са произведени в „Благоевград-БТ”.

Контрабандният износ и внос на цигари от и в страната е най-големият враг на българското цигарено производство, следователно и на бюджета. Данните от различни статистически проучвания сочат, че в момента делът на контрабандата е достигнал 35-40% от пазара на цигари в страната и това е за сметка на пазарния дял на официалните производители и вносители на тютюневи изделия, казват от „Булгартабак холдинг“.

От компанията допълват, че застават „твърдо зад всички ефективни действия на българското правителство за борба с незаконната търговия с тютюневи изделия“ и заявяват готовност да окажат „всякакво съдействие за разкриване на контрабандните канали“.

По-рано тази седмица финансовият министър Симеон Дянков обяви, че започват масови проверки в складовете на производители и вносители на цигари. По думите му „заловеното огромно количество контрабандни цигари (...) от Варненската митница създава впечатление, че производители на територията на България негласно подпомагат контрабандата“.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:16 | 14.09.22 г.
fallback