fallback

Руският енергиен министър и шефът на Росатом преговорят в София утре

Българският и руският енергиен министър ще обсъдят въпроси по реализацията на Южен поток, АЕЦ Белене и Бургас-Александруполис

17:37 | 18.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков ще проведе утре работна среща в София с руския министър на енергетиката Сергей Шматко и с генералния директор на руската държавна компания за атомна енергетика „Росатом” Сергей Кириенко, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

Двамата руски гости ще обсъдят при посещението си в София реализацията на общите енергийни проекти "Южен поток", АЕЦ "Белене" и "Бургас-Александруполис", допълват от министерството.

Преди два дни в София пристигна председателят на Газпром Алексей Милер, който проведе срещи с президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов. Тогава стана ясно, че Газпром е съгласен на директни договори за доставка на природен газ за България.

Преди дни Трайков съобщи, че руската компания „Росатом“, в чиято структура влиза фирмата "Атомстройекспорт", определена за строител на АЕЦ Белене, предлага заем от 2 млрд. евро за строителството на новата атомна централа.

Предполага се, че на утрешната среща ще бъдат обсъдени и въпроси, свързани със започването на практическата реализация на газопровода „Южен поток“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:35 | 27.08.22 г.
fallback