fallback

Започна редовната мисия на МВФ у нас

Кандидатурата за ERM II и реформите в приходните администрации – сред обсъдените днес теми с Дянков

11:45 | 18.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Със среща с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков започна експертната мисия на Международния валутен фонд (МВФ) у нас за преглед на икономическата ситуация.

Редовният годишен преглед на МВФ с България се провежда регулярно във всяка държава членка на МВФ по Член IV от Учредителния договор на институцията.

Мисията на МВФ е водена от нейния ръководител за България Бас Бакер и ще продължи до 1 март, съобщава финансово министерство.

Експертите на фонда ще проведат срещи с представители на Министерството на финансите, БНБ, бизнеса и неправителствения сектор. Заедно с мисията у нас е и представител на Европейската централна банка, а в началото на другата седмица към експертите от МВФ ще се присъединят и представители на Европейската комисия.

Предстоящата до месеци оценка на ЕК за Конвергентната програма на България, кандидатурата на страната ни за ERM II, както и реформите в приходните администрации и стриктната фискална политика на правителството са били сред приоритетите, които министър Симеон Дянков е откроил по време на срещата с експертите на МВФ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:00 | 26.08.22 г.
fallback