fallback

Четири години и половина затвор за бившия шеф на Топлофикация Шумен

Юлиян Тодоров беше признат за виновен в умишлена безстопанственост

21:04 | 16.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Шуменският окръжен съд осъди на четири години и половина лишаване от свобода бившия директор на Топлофикация - Шумен инж. Юлиян Тодоров, който беше признат за виновен за умишлена безстопанственост, нанесла щети в особено големи размери.

Тодоров трябва да плати и обезщетение на Топлофикация - Шумен в размер на 390 000 лв. за имуществени щети, лихва върху тях и разноските по делото, предаде БТА.

Инж. Тодоров беше признат за виновен за това, че през 2004 г. и 2005 г. като изпълнителен директор не е положил грижи за стопанисването и управлението на шуменския ТЕЦ. В този период Тодоров е продал 3000 тона мазут на занижени наполовина цени, а след неизгодната продажба е заменил липсващите количества с некачествено гориво, разредено с вода.

Мазутът е бил собственост на Държавния резерв и на Топлофикация - Шумен.

Според прокуратурата с тази сделка Тодоров е нанесъл щети за повече от 800 хил. лв.

Гражданският иск срещу бившия директор беше предявен само от Топлофикация - Шумен. Съдът присъди на дружеството обезщетение в размер на 390 хил. лв.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок. Съдът постанови до приключване на делото Тодоров да остане с наложената му по-рано мярка за неотклонение парична гаранция от 6000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:37 | 13.09.22 г.
fallback